SOCIJALNA INFRASTRUKTURA U OSNOVI PROSPERITETA BEOGRADA

Beograd nije samo centar Beograda, njegovi široki bulevari i bašte restorana. Beograd su i vrtići, škole, domovi zdravlja, domovi za stare, domovi kulture. Beograd su i beskućnici, stari, usamljeni i bolesni, oni koji nisu u stanju da sami stvaraju bolju budućnost za sebe.

Kvalitet obrazovanja

Obrazovanje je naš izvor ličnog i kolektivnog blagostanja. Njegova prednost je što ono neće presušiti i što sa većom eksploatacijom ono postaje korisnije. Svačiji deo u njegovom izobilju biće zaštićen čovekovom željom da ga podeli sa drugim pod uslovima koje sam odredi. Time je znanje u osnovi blagostanja, ali i mnogih drugih ličnih sloboda i ravnopravnosti. Beograd duguje svojim stanovnicima takvu slobodu i ravnopravnost.

Socijalna zaštita

Beograd će svoju snagu graditi na pomoći slabima, ali i kroz otklanjanje prepreka ljudima koji kreiraju progres zajednice zahvaljujući njihovim izuzetnim sposobnostima, ambicijama i sreći da mogu drugima da obezbede da žive bolje i da doprinoseći tome i sami rastu. Svi treba da doprinose svom i opštem blagostanju i tada možemo reći da živimo u gradu ravnopravnih ljudi. Ali savremena socijalna zaštita nije fakultativno pitanje, pitanje dobre volje i individualnog milosrđa, već pitanje institucionalnog sprovođenja politika socijalne zaštite građana.

Zdravstvena zaštita

Misija zdravstva Beograda 2030, odgovornog grada zdravstveno informisanih i prosvećenih, zdravih ljudi, usmerena je na dalje unapređenje kvaliteta života i zdravlja svih građana, kroz organizovanu i svima dostupnu mrežu zdravstvenih usluga, koja u potpunosti odgovara potrebama građana.

Sport

Beograd je važna sportska metropola. Taj status nije stekao isključivo zbog masovnosti bavljenja sportom ili zbog ostvarenih vrhunskih rezultata, već zato što sport decenijama puni tribine hala i stadiona, zato što Beograd organizuje sportska takmičenja na vrhunskom nivou. Koliko je Beograđanima važan sport i koliko im znače uspesi srpskih sportista najbolje dokazuje svaka spontana erupcija počasti koju ukažu okupljanjima ispod balkona Starog dvora. Da je samo to efekat sporta u Beogradu, bilo bi dovoljno da se svako ulaganje u njegov napredak i omasovljenje isplati.